שילוט והכוונה

שילוט והכוונה לשערים חשמליים

בין שלל התפקידים של שערים חשמליים, אחד מהם הוא לשמור על סדר וארגון ובכך, למנוע תאונות ופגיעות ברכוש ובנפש. תארו לעצמכם מצב בו שורה של רכבים נכנסים לחניון ללא שער חשמלי, ללא פסי האטה וללא ביקורת. מה היה קורה?
אנחנו חיים במדינה בה תרבות הנהיגה איננה אדיבה וסובלנית והסיכוי לתאונה במצבים כאלה היא גבוהה מאוד. לכן, שער חשמלי, מחסום דוקרנים או פסי האטה הם בגדר הכרח המציאות.
אך גם זה לא מספיק על מנת למנוע תאונות ואי הבנות. עוד לפני כן, יש לשים שילוט והכוונה, כדי שהרכבים והולכי הרגל יידעו כי הם מתקרבים לשער חשמלי, מחסום דוקרנים וכו'. שלטי ההכוונה והזהירות מאותתים לרכב או להולך הרגל כי הם מגיעים לאיזור בו יש סיכוי להאטת התנועה ולעצירה ועל כן, יש להאט ולהיות זהירים במיוחד.
ניקח מחסום דוקרנים נייד, למשל, מה היה קורה אילו לא היה שלט המודיע על התקרבות למחסום דוקרנים? ייתכן כי כמה מהנהגים היו ממשיכים בנסיעתם המסוכנת וגורמים לנזקים עצומים לגלגלי המכונית ואולי גם לעצמם. שלט הנמצא במרחק ביטחון מהמחסום ומודיע כי יש מחסום דוקרנים בהמשך, מונע אי נעימויות וגורם להאטה משמעותית של הנהג.
כולם וודאי מכירים את שלט העצור הקבוע בכל מחסום זרוע. מטרת שלט זה היא לגרום לנהג לעצור לפני המחסום, להסתכל ימינה ושמאלה ולוודא כי היציאה לכביש אכן פנויה ואינה מסכנת הולכי רגל ומכוניות אחרות